De geschiedenis

De gemeente Opsterland kocht in 1952 een kavel aan de Blauwe Kampwei van weduwe S.M. Douma uit Nij Beets aan voor de aanleg van nieuwe sportvelden. Pas op 22 november 1954 startte de aanleg van het nieuwe sportcomplex. De kavel wordt verhoogd met grond en zand van een kavel achter het toekomstige sportveld. Hierdoor ontstond een enorme diepe kuil, die later zal worden gebruikt voor de aanleg van het openlucht natuurzwembad.

De beide sportverenigingen, VV. Blue Boys en KC Hermes vonden extra inkomsten door de exploitatie van een eenvoudige camping op de bijvelden. Kamperen was toen in opmars.

In 1963 werd op het sportcomplex een eenvoudige kantine gebouwd. De campinggasten mochten in de zomermaanden gebruik maken van de nieuwe toilet- en doucheruimtes.

De gemeente Opsterland kocht in 1971 grond aan van de fam. Biesma en fam. de Wagt voor aanleg van een verhard parkeerterrein en kampeerterrein voor 16 plaatsen. Camping De Blauwe Kamp was vooral in trek bij natuurliefhebbers en rustzoekers uit de grote steden.

Door de sterke groei van beide verenigingen werd het sportcomplex uitgebreid met 2 extra velden voor beiden clubs in 1987. De camping werd nu ook vergroot met een nieuw terrein voor 30 plaatsen. Voor het grote aantal bezoekers werd een mobiel toiletgebouw van Ameland gehaald. Ondertussen verschenen de eerste stacaravans.

In 1994 werd het beheer van de camping overgenomen door de "Old Timer Club", waardoor klassieke caravans ook een plekje vonden aan de Blauwe Kampwei. 9 jaar later nam de "oude" stichting het beheer van de camping weer over.

In 2006 kwam de camping met 40 plaatsen te koop. Een jaar later werd de eigenaar van Y'ne Lijte in Grou eigenaar van de kleine dorpscamping. De nieuwe eigenaar zag mogelijkheden voor uitbreiding van de camping, als het polderhoofdkanaal maar werd heropend. De heropening van het kanaal stagneerde door de talrijke rechtszittingen van de bezwaarmakers. Een jaar later verkocht de heer Brouwer het waterpark aan Nical Projectontwikkeling uit Enschede. In 2009 worden de eerste nieuwe chalets van het Feanhusmodel op een betonfundering geplaatst.